A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Marea Britanie sunt în zona roșie


Guvernul a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona roșie sunt incluse Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Paraguay, Columbia, Trinidad și Tobago, Chile, Suriname, Brazilia, Kuweit, Capul Verde, Nepal, Georgia, Franța, Bolivia, Lituania, Sint Maarten, India, Africa de Sud și Marea Britanie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 37, prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone - verde, galbenă și roșie - în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Din zona galbenă fac parte Malaysia, Andorra, Olanda, Letonia, Mongolia, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Grecia, Puerto Rico, Oman, Guyana, Slovenia, Peru, Sri Lanka, Timorul de Est, Bahamas, Iran, Belarus, Botswana, Estonia, Panama și Cuba.

Cei vaccinaţi împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zona roşie sau galbenă, cu risc epidemiologic ridicat. Dacă o persoană vine din zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În ceea ce priveşte zona roşie, sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate.

Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferinţe de presă din 14 mai.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, însă dacă persoana carantinată face un test COVID în a opta zi, iar rezultatul este negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.


Comentarii Facebook