Marti 15 Iunie

Un inspector școlar despre elevul care s-a aruncat de la geam: ”O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi”


Inspectorul școlar general din București, Ionel Pușcaș, a spus despre elevul care s-a aruncat de la geam că e o ”joacă obișnuită”. Ministrul Educației l-a demis. 

În urmă cu două zile, un copil de clasa a VI-a de la Școala gimnazială "George Bacovia" din sectorul 4 s-a aruncat pe geam. Imediat după acest incident, Ionel Pușcaș, a declarat: ”O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, conform Digi 24.

Inspectorul general a spus că a fost o simplă joacă, după ce (copiii - n.r.) au băut o băutură răcoritoare. Când un elev se aruncă de la etaj nu e o joacă. Copilul a căzut de la 5 metri înălțime. Un astfel de gest nu poate fi tratat ca o joacă obișnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație”, a spus minstrul Sorin Cîmpeanu.

E nevoie de consilieri care să stea de dimineață până la finalul programului, dar așa vom putea asigura o consiliere adecvată”, a afirmat ministrul.

Copilul s-ar fi aruncat pe geam pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă. Directoarea școlii spune că nu a fost vorba de bulllying, pentru că asta presupune agresiune verbală cu repetiție.

Accidentul s-a petrecut în timpul pauzei, timp în care profesorul de serviciu era pe holul școlii. Vineri, colegii băiatului au mers la ore, dar vor avea nevoie de consiliere.

Inspectorul școlar general din București a fost demis. 

Comentarii Facebook