Duminica 2 Octombrie

35 de persoane s-au înecat în luna iunie a acestui an. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: Astfel de tragedii se produc în fiecare vară


35 de oameni au murit, în luna iunie a acestui an, înecați în timp ce se aflau la scăldat. Autoritățile recomandă oamenilor să înoate doar în locuri special amenajate în acest sens, să nu intre în apă singuri, iar părinții să nu îi lase pe copii nesupravegheați.

În luna iunie a acestui an, apele au luat 35 de vieţi! Astfel de tragedii se produc, din nefericire, în fiecare vară, iar dovadă stau cele 33 de persoane care s-au înecat în luna iunie a anului trecut! În cele mai multe situaţii, curentul puternic, adâncimea apei şi teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condiţiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar şi persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă”, transmite, luni, 4 iulie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Oficialii instituţiei precizează că „cel mai important aspect pe care părinţii şi bunicii trebuie să-l înţeleagă este că nu trebuie să-i lase pe copii nesupravegheaţi la scăldat”  şi recomandă populaţiei „ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot”. Astfel, se recomandă evitarea scăldatului în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci. De asemenea, trebuie evitat scăldatul după expunerea prelungită la soare, dar şi pe timp de noapte sau după consumul de alcool. 

Cei care sunt martorii unor astfel de incidente sunt sfătuiţi să sune imediat la 112, pentru că în astfel de situaţii fiecare secundă este importantă, notează news.ro


Comentarii Facebook