Zeci de bebelusi au fost vaccinati impotriva tuberculozei cu ser expirat

Autoritatile sanitare dau asigurari ca bebelusii nu risca sa se imbolnaveasca. Bebelusii din judetul Alba au fost vaccinati BCG, dar vaccinarea va trebui reluata pentru ca vaccinul nu isi va face efectul.

 

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Alba, Cristina Galos, a declarat pentru Mediafax, ca maternitatile din judet au primit  aproape 2000 de doze de vaccin BCG, impotriva tuberculozei. Mare parte dintre acestea, insa, sunt expirate. Mai exact, 1600 aveau termen de valabilitate pana la sfarsitul lui 2009, iar 340 au expirat in 30 ianuarie 2010.

 

Cristina Galos a mai declarat ca dozele acestea nu mai sunt folosite, intrucat au fost oprite  de la utilizare. Problema este, insa, ca bebelusii care s-au nascut in perioada noiembrie 2009- ianuarie 2010 au apucat sa fie "imunizati" cu aceste doze care nu mai erau in termenul de valabilitate.

 

Autoritatile au tinut sa le asigure pe mamici ca bebelusii lor nu se vor imbolnavi, singur risc la sunt expusi fiind acela ca vaccinul sa nu isi faca efectul.


 

Comentarii Facebook