Romania, singura tara din lume care a permis testarea unei substante controversate

Autoritatile au permis utilizarea in agricultura a unui produs care a fost refuzat chiar si de tarile sarace. Medicii si chimistii spun ca substanta initium este foarte toxica. 19.000 de romani au semnat o petitie online impotriva folosirii ei. 

 

Produsul chimic pe baza de Initium va fi furnizat de o companie germana si va fi utlizat pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti si ceapa. "Pentru publicul larg se spune ca beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta", se arata in petitia lansata pe internet in 15 ianuarie.

 

"Pot gr?bi evolu?ia unor boli, în special unor boli cronice care macin? s?n?tatea omului", a declarat pentru Antena 3 Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de cercet?ri alimentare. "Neoficial, conform cercetatorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata de cancer de colon, substanta, care intra rapid in reactii chimice, devenind reziduala in organism", se mai arata in petitie.

 

"Romania, ca si oricare alt stat membru, are posibilitatea sa omologheze un produs de protectie a plantelor, a carui substanta activa se afla in evaluare", a spus Mariana Leaota, reprezentant al Ministerului Agriculturii, pentru Antena 3.

 

Si alte state europene vor sa foloseasca substanta "magica" de crestere a productiilor agricole, dar au decis sa astepte o perioada de trei ani, ca sa vada ce efecte va avea produsul asupra romanilor.

 

Petitia importiva folosirii produsului cancerigen initium poate fi consultata si semnata aici.

Comentarii Facebook