YouTube blocat pentru difuzarea unui film islamofob. Vezi ce ţară a luat această măsură


Un film apărut pe YouTube a revoltat lumea musulmană ducând la violenţe în mai multe ţări.

Tribunalul egiptea a dat o hotărâre prin care s-a inchis accesul la YouTube  timp de o lună de zile, după ce video hostingul a continuat să difuzeze filmul "Inocenţa Musulmanilor", considerat jignitor la adresa islamului şi a profetului Mahomed.

Filmul "Inocenţa Musulmanilor", postat pe internet,  în care profetul Mahomed este ilustrat ca un criminal cu practici deviante, a provocat în luna septembrie a anului trecut, un val de proteste antiamericane în Egipt, Libia, Yemen, Tunisia, Sudan şi Liban, unde timp de cîteva săptămâni au existat violenţe în urma cărora peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Şapte creştini copţi egipteni şi un pastor american, implicaţi în realizarea filmului islamofob, au fost condamnaţi de către un tribunal din Cairo, la moarte în contumacie

Agenţia Mena a raportat că, cei şapte creştini egipteni, printre care şi realizatorul filmului, se află cu toţii în Statele Unite, precum şi pastorul american, Terry Jones, liderul unei mici congregaţii în Florida şi că aceştia au fost judecaţi în lipsă. Agenţia a mai precizat că în timpul procesului au fost difuzate fragmente din film şi imagini cu libieni care protestau, potrivit realitatea.net.

În cazuri de blasfemie, tribunalele egiptene obişnuiesc să condamne la pedeapsa maximă, urmând ca apoi să transmită decizia muftiului, care ar urma să aprobe executarea.



Comentarii Facebook