Alimentele care îţi jută copilul să înveţe mai uşor


Alimentaţai copilului este foarte importantă, mai ales la masa de prânz când, după ce vine de la şcoală trebuie să-şi facă temele.

Copiii işi pierd concentrarea şi devin letargici după masa de prânz pentru că flxul sanguin este redirecţionat pentru a ajuta digestia, fapt care lasă creierul mai puţin irigat, ceea ce duce mai apoi la o stare de somnolenţă. Pentru a evita acest lucru, trebui să şti că există alimente care diminuează semnificativ aceste stări, potrivit sfatulparintilor.ro.

Proteinele pe care le consumă copilul la prânz ţi garnitura influenţează puternic felul în care face faţă la orele de şcoală şi randamentul în a-şi face temele. Astfel, trebuie găsit un echilibru în combinarea acestor două categorii de alimente.

Ouăle, laptele, banana, iaurtul, seminţele de floarea soarelui şi carnea de peşte, pui sau vită, sunt o sursă foarte bogată de proteine valoroase activităţii creierului în cea de-a doua parte a zilei. Legumele, sub orice formă, reprezintă granitura ideală lângă aceste proteine. De preferabil ar trebui consumate proaspete, dar şi sub formă de mâncare, dacă copilului nu+i pplac crude.

Ordinea în care copilul mănâncă este la fel de importantă pentru randament, fiind de preferat să consume înainte proteinele şi apoi garnitura. Pentru un creier în stare foarte bună de funcţionare, prepară un prânz bogat în proteine care trebuie consumate înainte garniturii. Dacă doreşti sa-i oferi copilului o stare de relazare, un prânz bogat în carbohidraţi (orez, cartofi, fasole, linte, paste), pe care să le mănânce înaintea proteinelor, este ideal.

Pentru un copil de şcoală, un prânz sănătos are între 600 şi 800 de calorii. Cantitatea de grăsimi trebuie să fie minimă şi trebuie să conţină în echilibru proteine şi carbohidraţi. Digestia alimentelor "grele", bogate în carbohidraţi îi vor diminua performanţa intelectuală a copilului pentru că fluxul sangvin este direcţionat într-o mai mare măsură către stomac, în defavoarea creierului.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.


Comentarii Facebook