Yasser Arafat ar fi fost OTRĂVIT cu poloniu, potrivit unei anchete realizate de Al-Jazeera

 

Liderul palestinian, Yasser Arafat, ar fi fost otrăvit în 2004 cu poloniu, o substanţă radioactivă, potrivit concluziilor analizelor efectuate într-un laborator din Elveţia şi citate de un documentar difuzat marţi de Al-Jazeera.

"Concluzia este că am găsit (un nivel) semnificativ de poloniu în aceste eşantioane", a adăugat el în acest documentar, realizat după nouă luni de anchetă, potrivit Al-Jazeera.


Poloniul este substanţa cu care ar fi fost otrăvit şi fostul spion rus Aleksandr Litvinenko, decedat în 2006 la Londra.


Aceste analize au fost efectuate pe eşantioane biologice prelevate din lucrurile personale ale liderului palestinian, predate văduvei defunctului, Suha, de spitalul militar Percy, la sud de Paris, unde a murit Arafat, a declarat François Bochud, directorul Institutului de fizică a radiaţiilor din Lausanne, scrie Mediafax.


Yasser Arafat, care s-a îmbolnăvit la sediul său general din Ramallah, în Cisiordania, asediat de armata israeliană, a decedat la 11 noiembrie 2004 la Percy.


Moartea sa rămâne o enigmă, cei 50 de medici care l-au tratat neprecizând motivul exact al deteriorării rapide a stării sale de sănătate.

Comentarii Facebook