Elena Gheorghe se pregăteşte de cele mai importante momente din viaţă

 

Elena Gheorghe se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cele mai importante evenimente din viaţa ei: botezul băieţelului ei, Nicholas şi cununia religioasă cu logodnicul său, Cornel.

Pentru aceste ocazii speciale, Elena a ales să păstreze datinile machedoneşti, scrie realitatea.net

Cântăreaşa va face după obiceiul machedonesc "nuntă feţei". Solista şi domnişoarele de onoare, şapte la număr, vor pregăti un aluat special, o turtă specifică aromânilor, pe care o vor coace şi o vor împărţi mai apoi invitaţilor.

La această petrecere un rol important îl are şi naşul, Nicu Gheară, ce trebuie să facă hlambura. Acesta trebuie să coase un steag specific machedonesc căruia îi va pune 3 mere roşii în vârf şi pe care  îl va dansa într-o horă în care mirii nu au voie să participe. Obiceiul este ca hlambura să se fure iar naşul trebuie să o răscumpere cu bani.


Elena a pregătit celor 100 de invitaţi ce şi-au anunţat prezenţa la petrecere şi tradiţionala pită machedonească.

"Pita este nelipsită la nunţile noastre machedoneşti. Este un fel de plăcintă, cu foi in care se pun diverse umpluturi (brânză, praz)” , povesteşte Elena.


Tot sâmbătă, înainte de petrecere, Elena va avea emoţii pentru creştinarea băieţelului ei. Artista a ales pentru botezul lui Nicholas o biserică cu care are o legătură specială, parohia din Clinceni a tatălui său, care va fi şi cel care va oficia botezul.

Comentarii Facebook