WI-FI gratuit pentru toți cetățenii UE! Proiectul ar urma să se implementeze în următorii ani



Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat că UE intenţionează să implementeze, până în anul 2020, un plan prin care zone publice urbane şi rurale să ofere acces gratuit la Internet.

"Propunem echiparea fiecărui sat şi oraş european cu acces gratuit la Internet", a declarat Jean-Claude Juncker în discursul despre "Starea Uniunii Europene" rostit miercuri la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, scrie Mediafax.

În cadrul unui plan menit să îmbunătăţească imaginea Uniunii Europene pentru cetăţeni, Juncker a precizat că cel puţin câte un oraş mare din fiecare stat european ar putea avea reţele mobile 5G până în anul 2020.

"Ideea ca fiecare să beneficieze de conexiune la Internet trebuie să se aplice tuturor, indiferent unde locuiesc ori ce venituri au. În acest context, propunem echiparea fiecărui sat european şi a fiecărui oraş cu Internet gratuit în zonele publice frecventate, până în anul 2020", a spus Juncker.

Comisia Europeană intenţionează să aloce 120 de milioane de euro pentru instalarea echipamentelor necesare, care vor fi întreţinute de autorităţile locale.

Comentarii Facebook