Weekend cu vreme rece şi ploi! Cum arată PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

 

Weekend-ul va aduce ploi și vreme mai rece în majoritatea regiunilor țării. Vineri va fi o încălzire a vremii, dar sâmbătă și duminică temperaturile vor scădea.

 

Vineri, se încălzeşte în toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade în nordul teritoriului şi 20 de grade în sud-est.

 

Sâmbătă, vremea se răceşte în vestul, centrul şi nordul ţării, unde şi norii acoperă cerul şi lasă ploi pe arii extinse. În zona nordică a Carpaţilor Orientali, vorbim şi despre lapoviţă sau ninsoare. În sud şi sud-est însă, meteorologii anunţă vreme caldă, soarele predomină şi din cei câţiva nori care rătăcesc pe cer abia după-amiază şi seara cad izolat câteva averse însoţite de tunete şi fulgere. Vântul va sufla cu putere în regiunile sudice şi estice, dar şi pe crestele înalte de munte. Cât despre temperaturi, acestea pornesc de la valori maxime de 7...9 grade în nordul extrem al Moldovei şi în Maramureş şi ating 22...23 de grade în Muntenia şi Dobrogea.

 

Duminică, răcirea vremii se resimte în toată ţara, însă mai accentuat în regiunile estice şi sudice, iar la amiază maximele temperaturii aerului nu vor depăşi 5...7 grade în nordul Moldovei şi doar în Oltenia se mai ating încă cele 16...17 grade normale pentru data din calendar. Ca aspect, se mai iveşte şi soarele printre norii care se adună însă tot mai mulţi. Despre câţiva stropi de ploaie vorbim peste zi doar în nordul şi centrul ţării, dar spre seară ploile se extind în regiunile sudice. La munte predomină lapoviţa şi ninsoarea, iar vântul încă are intensificări, mai ales în sudul şi sud-estul ţării.

 

În prima zi din săptămăna viitoare tot rece rămâne vremea, în unele zone din ţara maximele termice sunt cu mult mai scăzute decât ar trebui, iar la scara întregii ţări se anunţă valori între 4 şi 12 grade. Iar ploile nu contenesc nici luni în sudul şi sud-vestul ţării. Vestea bună este că în următoarele zile, până spre jumătatea săptămânii viitoare, temperaturile mai cresc, însă ploile sunt prezente, mai adesea în jumătatea de vest a ţării.

Comentarii Facebook