Vocea Teleenciclopediei, Lucia Muresan, s-a stins din viata la Cluj


Lucia Muresan a muirt la varsta de 72 de ani, dar ramane una dintre cele mai cunoscute voci din Romania alaturi de colegii de la Teleenciclopedia, Mariana Zaharescu si regretatul Florian Pittis.

Potrivit realitatea.net, TVR nu a facut nicio declaratie, dar trista veste a fost confirmata de colegii Luciei Muresan, de la Unversitatea Spiru Haret. Sorin Bejan, lector la facultatea de jurnalism din cadrul acestei Universitati, a declarat ca Lucia Muresan s-a stins din viata la Cluj.

 

Lucia Muresan suferea de o afectiune grava la coloana si se operase de doua ori. Nascuta in 31 ianaurie 1938, era fiica avocatului Leontin Muresan din Cluj, iar mama ei, profesor de istoria artelor, a facut un curs de balet la Opera din Cluj.

Actrita este cunoscuta mai ales pentru vocea ei inconfundbila pe care a imprumutat-o pentru emisiunea Teleenciclopedia, difuzata de TVR. Lucia Muresan a colaborat in ultimii 10 ani la Facultatea de Teatru al Universitatii Spiru Haret, unde era decan.

A jucat in peste 100 de piese de teatru pe scena, teatru radiofonic si de televiziune si 15 filme. Lucia Muresan a fost casatorita cu Ion Miclea, despre care s-a spus ca ar fi fost fotograful lui Ceausescu.

Comentarii Facebook