VIDEO - Atac terorist la Barcelona. O furgonetă a intrat în pietoni pe bulevard La Rambla. Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi

 

Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla, din Barcelona.

 

Cel puţin 13 oameni au murit şi alte zeci de persoane au fost rănite, în acest atac terorist, afirmă surse citate de cotidianul El Mundo.

 

Presupusul autor al atacului din Barcelona a fost identificat. Potrivit cotidianului El Pais, bărbatul care a închiriat autoutilitara folosită în atac este un islamist, Driss O.

 

Bărbatul a închiriat vehiculul din orăşelul Santa Perpetua de la Mogada, situat în apropiere de Barcelona.

 

Presa spaniolă mai scrie că Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA avertizase de câteva luni autorităţile spaniole despre riscurile teroriste.

 

Între răniți nu se află niciun netățean român. ”Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză”, transmite MAE.





Comentarii Facebook