Vicepresedintele partidului de guvernamant din Ungaria: "Exista o sansa mica de a evita soarta Greciei"


Vicepresedintele FIDESZ, Lajos Kosa, sustine ca economia Ungariei este intr-o situatie mai grava decat se astepta noul Guvern si sunt mici sansele ca tara sa ajunga in situatia Greciei.


"Se pare ca scopul nostru actual este sa nu intram in incapacitate de plata, exista o sansa mica de a evita soarta Greciei, deoarece situatia este mult mai grava decat credeam", a spus Kosa. El a precizat ca Guvernul va fi nevoit sa ia urgent masuri anticriza si ca xeista un domeniu in care nu mai exista fonduri pentru plata salariilor pe luna iunie.

 

"Intreaga politica economica trebuie reevaluata: sistemul trebuie revizuit pana la baza, inclusiv achizitiile publice si structura autoritatilor locale", a spus politicianul maghiar. El a spus ca in perioada urmatoare, Guvernul va adopta masurile anticriza, dar numai dupa ce va stabili exact care sete situatia economica.

 

Comisia Europeana estimeaza ca in 2010 datoria publica a Ungariei va ajunge la 79%, fiind cel mai îndatorat stat membru al Uniunii din estul Europei.

 

Foto: debrecensun.hu

Comentarii Facebook