Realitatea TV, acuzata de ANAF de evaziune fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca in urma verificarilor efectuate la Realitatea Media au fost sesizate organele de urmarire penala pentru infractiunea de evaziune fiscala.

 

"Avand in vedere faptul ca aspectele constatate intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala au fost sesizate organele de urmarire penala", se arata intr-un comunicat al ANAF.

 

Inspectorii sustin ca societatea care adminsitreaza postul Realitatea Tv nu a platit obligatii fiscale datorate statului si ca a adus prejudicii bugetului.

 

Controlul a inceput la Realitatea Media in septembrie 2009, dupa ce firma a depus o cerere de rambursare a TVA. Pentru ca firma era in procedura de deschidere a insolventei, rambursarea TVA se face doar dupa efectuarea inspectiei fiscale. Inspectia este inca in derulare.

 

In replica, grupul Realitatea, patronat de Sorin Ovidiu Vantu, acuza ANAF ca actioneaza la comanda politica. Reprezentantii trustului sustin ca in ultimele sase luni compania este tinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice. "Nu numai ca ANAF nu are competenta sa stabileasca daca o fapta este sau nu infractiune dar, actionand la comanda politica, aceeasi instituţie a statului dezinformeaza public ca la Realitatea Media s-ar fi facut evaziune fiscala", se arata intr-un comunicat al grupului de presa.

Comentarii Facebook