Vezi lista celor mai toxice bauturi, care predispun la diabet si ataca ficatul!


Nutritionistii atrag atentia ca romanii consuma tot mai multe sucuri sau bauturi alcoolic si beau tot mai putina apa. Efectele pot fi devastatoare pentru ficat.

Bauturile alcoolice dulci, cum sunt crema de whisky sau lichiorul de cafea, fresh-urile amestecate cu votca, sunt mai periculoase decat cele clasice, sustin nutritionistii si pot duce la aparitia cirozei.

"Aceste bauturi au o concentratie mare de alcool si persoanele care le consuma un timp indelungat risca sa faca pancreatita si, apoi, sa se imbolnaveasca de ciroza", a precizat prof. univ. dr. Maria Mota, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, citat de Gandul.info.

"Atentie la sucurile din fructe cu emblema fara zahar adaugat, deoarece acest tip de suc are continutul sau propriu de zahar si, chiar daca nu se adauga zahar din exterior, valoarea calorica a unui pahar depaseste 100 de kilocalorii", a spus Mihaela Bilic. Un fresh de portocale poate contine pana la 150 - 180 de kilocalorii la un pahar.

Bauturile carbogazoase dauneaza digestiei, siluetei, sunt contraindicate pacientilor cardiaci si ataca smaltul dintilor. Un studiu realizat de o companie de bauturi racoritoare, prezenta si pe piata din Romania, arata ca un conational bea 58 de litri de astfel de lichid.

"Aceste bauturi cresc aciditatea gastrica si apar balonarile. Sunt contraindicate cardiacilor, deoarece balonarile creeaza presiune la nivelul toracelui si asupra arterelor, punand in pericol viata pacientului", a declarat pentru Livia Nena, bionutritionist, pentru sursa citata.

Persoanele care beau zilnic sucuri carbogazoase au o capacitate de concetrare scazuta, deoarece aceste bauturi duc la aparitia tulburarilor de somn. Cofeina actioneaza negativ asupra organelor interne, ceea ce conduce in viitor la imbolnaviri mai serioase.

Bauturile energizante epuizeaza organismul, slabesc capacitatea de concentrare si reflexele. Bauturile energizante contin multe E-uri si ca ideal ar fi sa fie baute inainte sau dupa antrenamentele intense de sport. Baute regulat, chiar pana la trei doze pe zi, bauturile energizante distrug ficatul.

Comentarii Facebook