Vezi cum iti influenteaza sanatatea trecerea la ora de vara!


Trecerea la ora de vara iti afecteaza sanatatea si considerata o adevarata povara pentru organism.

Beneficiul adus de trecerea la ora de vara, ziua mai lunga, este pus in discutie de efectele negative declansate. Studiile arata ca santatatea este influentata in mod negativ, anunta eva.ro.

1. Schimbarea orei da peste cap toata rutina zilnica care te ajuta sa fii mai organizat.

2. Ne perturba ceasul biologic. Se pare ca organismul uman nu se poate adapta acestei treceri la ora de vara si ne influenteaza ceasul biologic, potrivit unui studiu semnalat in publicatia Current Biology.

3. Creste riscul de infarct cu 10%. Un studiu aparut in publicatia New England Journal of Medicine si realizat de specialistii de la Institutul Karolinska din Suedia, aceasta schimbare creste riscul de infarct miocardic, in special in saptamana de dupa schimbarea orei.

4. Creste rata sinuciderilor la barbati. Un studiu australian aparut in 2008, publicatia Sleep and Biological Rhythms a descoperit ca riscul barbatilor de a se sinucide la cateva saptamani dupa trecerea la ora de vara este mai mare decat in restul anului.

5. Creste nivelul de stres si cauzeaza tulburari de somn. Cercetarile au scos la iveala cresterea nivelului de stres in conditiile in care pierzi o ora de somn, continuand cu dificultatile de concentrare si invatare cu care ne confruntam la serviciu/scoala.

Comentarii Facebook