Vezi cum arata frunza artificiala care iti va transforma casa intr-o mini centrala electrica


Cercetatorii sustin ca au creat prima frunza artificiala din lume, care este de marimea unei carti de joc si mimeaza procesul fotosintezei, transformand lumina si apa in energie.

"O frunza artificiala care sa functioneze a fost unul dintre Graalurile stiintei, decenii intregi. Acum am reusit", a declarat dr. Daniel Nocera.

Frunza artificiala este din silicon, electronice si catalizatori, substante care accelereaza reactiile chimice. Daca este amplasata in circa 4 litri de apa, "frunza" produce suficienta electricitate pentru o casa din tarile in curs de dezoltare, pentru o zi intreaga.

Cercetatorii sustine ca frunza separa apa in hidrogen si oxigensi le foloseste pentru a produce electricitate, ce este stocata intr-o baterie.

Nocera, cercetator la Massachusetts Institute of Technology (MIT), sustine ca frunza artificiala nu este un concept nou, insa cele dezvoltate pana acum nu putea fi folosite la scara larga si erau foarte scumpe.

"Natura este condusa de fotosinteza si cred ca viitorul va fi alimentat de fotosinteza, de asemenea, sub forma acestei frunze", a declarat Nocera.

Comentarii Facebook