Vești bune pentru mame. A fost eliminat plafonul și crește indemnizaţia

 

Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi a fost eliminat plafonul de 3400 de lei pentru părinţii cu venituri mai mari de atât.

 

Astfel, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

 

Indemnizația reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani, dar nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, scrie Mediafax.

 

Părinții care decid să revină mai repede la lucru vor primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită. Indemnizaţia minimă este de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

 

Totodată, nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

 

În plus, s a fost eliminat plafonul de 3.400 de lei pentru părinții cu venituri mai mari de atât. Acest lucru a fost contestat de Guvern. 

 

Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook