Miercuri 24 Aprilie

Veste uriașă de la Google. De acum poți folosi Google Maps fără internet



Google a anunțat o nouă schimbare la serviciul Maps, astfel încât să poată fi folosit fără internet.

Deși salvarea hărților de pe Google Maps era posibilă încă de acum ceva timp, gigantul IT a decis să simplifice procesul și să includă mai multefuncționalități.

După ce v-ați instalat noua versiune de Google Maps este suficient să căutați un obiectiv sau o localitate pe hartă. În momentul în care pin-ul este în centrul ecranului, din meniul contextual al acestuia veți avea opțiunea de download. Eventual, înainte să-l atingeți, puteți redefini un pic volumul de informații afișat pe ecran, incluzând chiar și un întreg județ. După finalizarea operațiunii, dacă nu aveți o conexiune la internet pe mobil sau aceasta nu este stabilă, automat veți folosi hărțile salvate offline, potrivit playtech.ro.

Totodată, în timp ce folosiți Google Maps Offline aveți acces la întreaga fucționalitate a versiunii offline, nu doar la funcșia de navigare pe harta salvată. Acest lucru înseamnă că veți putea căuta puncte de interes, veți putea folosi navigarea prin GPS și alte informații precum rating-uri, date de contact pentru diverse obiective sau programe de funcționare.

Descărcarea hărților se face doar prin conexine WiFi, pentru a evita costurile suplimentare, iar tranziția la modul Offline se face automat, în funcție de disponibilitatea unei conexiuni la internet.

 

Momentan Google Maps Offline este disponibil doar pentru utilizatorii Android, cei cu iDevice-uri fiind nevoiți să mai aștepte.

Comentarii Facebook