Miercuri 24 Aprilie

Usturoiul, leacul pentru cancer. Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de ștință chinezi, persoanele care consumă de cel puțin două ori pe săptămână usturoi crud își înjumătățesc riscul de apariție a cancerului pulmonar.

Cercetarea realizată în China arată că adulții care includ usturoiul în regimul lor alimentar își reduc șarnele de a suferi de cancer la plămâni cu 44%, chiar mai mult, a fost constatat faptul că usturoiul poate reduce cu 30% șanese apariției acestui tip de cancer chiar și la persoanele fumătoare.

Studii anterioare au sugerat că usturoiul poate proteja plămânii împotriva mai multor tulburări. Mai mult, au existat dovezi ştiinţifice care au indicat că acest aliment reduce sau îndepărtează alte afecţiuni maligne precum cancerul de colon, potrivit Descoperă.ro.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud arată că usturoiul ar putea reduce riscul de apariţie a tumorilor intestinale cu aproximativ o treime.

În studiul realizat recent, oamenii de ştiinţă de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention au comparat 1.424 pacienţi care sufereau de cancer pulmonar cu 4.500 de adulţi clinic sănătoşi. Fiecare participant a fost intervievat cu privire la dietă şi stil de viaţă. Unele dintre întrebările din interviu au urmărit consumul de usturoi.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook