Unul dintre cele mai celebre programe din lume dispare. Tu îl folosești?


Unul dintre cele mai cunoscute playere de muzică din lume, Winamp, se pare că și-a pierdut din popularitate, iar acum compania va închide proiectul.

Winamp a fost, ani la rand, cel mai iubit player pentru amatorii de muzica, insa in ultima perioada popularitatea lui a scazut.

Winamp s-a lansat in 1997 si a castigat rapid popularitate prin skinurile sale si prin mesajul audio "It really whips the llama's ass". Putea rula o multime de formate, intre care mp3, AAC, MIDI si WAV, si si-a facut rapid loc pe desktopurile noastre. Era un soft micut, fapt care i-a permis sa fie unul dintre cele mai rapide playere de pe piata, informează yoda.ro.

La doi ani de la lansarea sa pe piață, în 1999, Winamp a fost cumpărat de AOL pentru suma de 400 de milioane de dolari și s-a vândut împreună cu radioul care funcționa pe internet, spinner.com, serviciu ce a fost deja închis în luna august.

Compania a anunțat închiderea Winamp pe 21 decembrie, astfel că de atunci nu vor mai apărea versiuni noi sau update-uri. AOL nu a precizat exact care este motivul pentru care au luat această decizie, însă cel mai probabil este vorba despre popularitatea tot mai scăzută a programului, în favoare platformelor precum iTunes.

Comentarii Facebook