Vila Dante, închiriată Departamentului de Stat SUA, ca reşedinţă pentru ambasador

 

Vila Dante va fi închiriată Departamentului de Stat SUA, ca reşedinţă a şefului misiunii diplomatice a SUA din Bucureşti.

 

Premierul Victor Ponta a declarat că Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat va semna, miercuri sau joi, contractul de închiriere a Vilei Dante cu o ambasadă extrem de importantă şi a unei ţări ”foarte prietene” României, el adăugând că nu confirmă şi nici nu infirmă informaţiile aflate deja de jurnalişti, respectiv că este vorba de ambasada SUA.

 

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul a iniţiat negocieri cu o ambasadă pentru închirierea Vilei Dante din Bucureşti, pentru o chirie lunară calculată la peste 20.000 euro.

 

În vara anului trecut, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a susţinut că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

 

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

Comentarii Facebook