Un tanar, suspectat ca ar fi autorul atacului terorist din Norvegia, a fost arestat - VIDEO

Un tanar de 32 de ani a fost arestat de politisti, care cred ca ar fi vinovat de producerea atacurilor din insula Utoeya.

 

Potrivit presei norvegiene, tanarul este Anders Behring Breivik, are 32 de ani si este apropiat de mediile de extrema dreapta. "Are unele orientari politice care inclina spre dreapta si antimusulmane, dar este prea devreme pentru a spune daca acesta a fost un motiv pentru gestul sau", a declarat comisarul de politie Sveinung Sponheim, potrivit realitatea.net.

 

Pe insula norvegiana Utoeya ar fi murit in urma atacului cel putin 70 de persoane. Suspectul a intrat in tabara organizata de tineretul laburist imbracat in haine pe care purta insemne ale politiei si a pretins ca vrea sa asigure securitatea participantilor dupa explozia de la Oslo, dar a deschis focul asupra participantilor. Politistii cred ca el ar avea legatura si cu atentatul de la Oslo.

 

Anterior, o bomba detonase in apropiere de sediul Guvernului norvegian. Explozia s-ar fi soldat cu sapte morti si noua raniti grav.

 

Video: youtube.com

Comentarii Facebook