Un supliment alimentar poate scădea riscul de moarte la cardiaci


Potrivit oamenilor de știință din Danemarca, un supliment alimentar necostisitor poate ajuta la reducerea riscului de deces a pacienților care suferă de boli cardio-vasculare.

Suplimentul cunoscut sub numele de „coenzima Q10” sau „CoQ10” joacă un rol în transformarea alimentelor în glucoza de care celulele corpului au nevoie pentru a funcţiona. În ţesutul cardiac sănătos, coenzima Q10 se găseşte într-un nivel mare, însă mai multe studii au arătat că persoanele care au suferit un atac de cord prezintă un nivel mai scăzut al coenzimei.

Studiul efectuat de cercetătorii de la Centrul Cardiac din cadrul Spitalului Universităţii din Copenhaga a urmărit 420 de pacienţi timp de doi ani. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul pacienţilor care au consumat suplimente cu coenzima Q10 s-au înregistat mai puţine spitalizări decât în cazul pacienţilor din grupul de control, rata deceselor fiind de asemenea mai mică.

Coenzima Q10 ar trebui să fie luată în calcul în cadrul terapiei de menţinere a pacienţilor cu probleme cronice de inimă”, a comentat profesorul Svend Mortensen, coordonatorul acestui studiu.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook