Un roman, cu handicap sever si orfan, a ajuns student la Oxford

Cornel Hrisca s-a nascut in Romania, dar soarta a facut ca de la nastere sa aiba un handicap sever: fara antebrate si un defect major la piciorul stang. Parintii l-au abandonat intr-un orfelinat si nu au mai vrut sa stie nimic niciodata de el. Parintii l-au abandonat, dar viata, nu.

 

Asa ca norocul lui au fost sotii britanici Mun, care au venit in Romania cu ajutoare. La acea vreme, la cei 50 de ani, Ken si Doreen erau deja bunici, dar nu au putut sa il lase pe Cornel in orfelinat. Nu au regretat niciodata decizia luata, iar acum sunt cei mai mandri parinti din lume.

 

De cand a fost dus in Marea Britanie, Cornel a beneficiat de tratament la o clinica de acolo, i-a fost amputat piciorul si a primit o proteza speciala. Cei mai multi dintre noi ne-am fi dat batuti, dar el nu a facut-o. Si...a reusit. Acum este student la Oxford si canta la tobe intr-o formatie locala. A castigat si o competitie nationala la care au participat peste 400 de copii.

 

Pe cand avea doar sase ani a inceput sa stranga bani pentru copiii cu handicap din Romania. A adunat deja  peste 50 de mii de lire sterline, iar cand isi va termina studiile vrea sa vina in Romania si sa construiasca o clinica in care sa fie ajutati copiii cu handicap.

 

Cititi mai multe despre Cornel Hrisca pe site-ul lui http://www.thecorneltrust.com/

Comentarii Facebook