Un psiholog clujean a vorbit despre sinucigașul care a omorât 5 oamenii pe DN 1

 

Psihologul Daniel David de la UBB Cluj a comentat accidentul mortal de pe DN1, soldat cu decesul a 5 persoane și a celui care a comis voluntar accidentul.

 

Nu am mai întâlnit în cariera mea un caz în care un sinucigaş să mai ia şi viaţa altora. De obicei, cei care se sinucid nu îi afectează şi pe alţii. Trebuie să se vadă dacă a fost cu intenţie faptul de a mai lua şi vieţile altora sau a vrut pur şi simplu să se izbească de ceva cu maşina”, a afirmat Daniel David, citat de Mediafax.ro.

 

Psihologul spune că, dacă suicidul se reduce la o emoţie negativă, atunci acesta poate fi determinat de o tulburare psihologică de tip depresiv, stres puternic sau de o stare de nemulţumire existenţială.

 

"Orice comportament pe care îl facem, îl facem deoarece ne aduce un beneficiu. Când spun beneficiu nu trebuie să ne gândim doar la un beneficiu material. Acesta poate să fie şi unul psihologic/emoţional, de exemplu fac un comportament pentru a evita o stare emoţională neplăcută şi/sau pentru a ajunge într-o stare emoţională plăcută. Acest principiu general se aplică, aşadar, şi comportamentelor suicidare. În principiu, dacă suicidul se reduce la o emoţie negativă, atunci acesta poate fi determinat de o tulburare psihologică de tip depresiv, stres puternic sau, pur şi simplu, de o stare de nemulţumire existenţială, caz în care trebuie excluse, prin analiza psihologică, probleme psihologice mai ascunse", a spus David.

 

El crede că prezentarea acestor știri ar trebui să fie cât mai succint. ”O astfel de ştire ar trebui să fie una scurtă, simplă şi descriptivă, fără elemente senzaţionale şi fără elemente pozitive, ci să pună accent pe consecinţele negative. De asemenea, nu trebuie insistat în detalii asupra metodei utilizate în suicid”, a afirmat David.

 

Sâmbătă seară, George Dumitru, 28 de ani, din Bucureşti, a provocat un accident rutier pe Drumul Naţional 1, la ieşirea din Ploieşti spre Braşov. El a intrat cu mașina într-un BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

 

George Dumitru și-a pierdut viața, alături de cele cinci persoane din celălalt autoturism BMW - un bărbat din Câmpina, în vârstă de 44 de ani, fiul acestuia în vârstă de 12 ani, care locuiau în comuna Băneşti, lângă Câmpina, un prieten al şoferului, în vârstă de 40 de ani şi două femei în vârstă de 38 şi 19 ani. Cunoscuţi ai acestora spun că cei cinci se întorceau de la pescuit şi mai aveau câţiva kilometri până acasă.

 

George Dumitru a lăsat pe Facebook un mesaj prin care îşi ia adio de la cunoscuţi.

 

”Aveţi grijă de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc”, este mesajul postat de bărbat pe contul său de Facebook.

 

Pe site -ul său, George Dumitru a postat o fotografie cu mesajul ”Pentru toți cei prinși într-un moment al vieții...”, alături de datele 1 iulie 1986 - 27 septembrie 2014.

Comentarii Facebook