Un medic recunoaște: ”Facem zilnic asta, desi stim ca este malpraxis”

 

Un medic român a șocant Ministerul Sănătății, care a declașat o anchetă, după ce a trimis o scrisoare conducerii spitalului, prin care recunoștea că zilnic comite un malpraxis. 

 

Am ajuns să-mi fie ruşine să spun unde lucrez. E jale! De vreo 4-5 ani, cei îndrituiţi să conducă acest spital nu mai reuşesc să facă faţă acestei provocări. Nu sunt bani pentru nimic.

 

O instalaţie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an şi nu se poate repara, deşi compresorul buclucaş nu costă mai mult de 2.000 euro.

 

Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori.

 

Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu.

 

Pense Liga Sure? Un lux sporadic.

 

Disector ultrasonic - rachetă cosmică…

 

Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante.

 

Intervenţiile chirurgicale devin un adevărat hazard.

 

Nu sunt garnituri de cauciuc, toate scapă bioxidul de carbon, astfel încât la o colecistectomie se consumă sute de litri în loc de 20-30 litri.

 

Instrumentarul este uzat în ultimul hal.

 

Pensele sunt cu greu folosite, de multe ori legate cu aţă chirurgicală.

 

La endoscopie nu sunt pense de biopsie, de extragere de calculi.

 

Ba nu există personal, ba nu se poate folosi un roentgen mobil, care se află în custodia unei secţii non chirurgicale.

 

Pentru a efectua o papilo sfincterotomie endoscopică, chirurgul trebuie să se roage, la propriu, de medicii unei alte secţii, pentru a putea folosi  o sală de operaţii cu pereţi izolaţi împotriva dispersiei de radiaţii radioactive.

 

Daca vrei să tratezi un  bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile, pentru ca zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului.

 

Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis.

 

Gândaci în saloane.

 

Paturi second-hand.

 

Cazarmament rupt.

 

Perne cu gâlme.

 

Aici sunt şefi de secţie de 20 de ani, de ei depinde dacă un pacient face sau nu o investigaţie de înaltă performanţă. Ăştia sunt veşnici şi nemuritori! Pentru ce să faci un doctorat, o altă specialitate, dacă ăştia te sufocă şi umilesc sistematic. Trebuie să-i aştepţi şi la WC, să obţii o semnătură! Dacă ai ghinion să nu te iubească, ăla eşti, împreună cu bolnavul tău cu tot”, a scris chirurgul Dan Oprea, de la Spitalului Judeţean Ploieşti, confom publicației telegrama.ro. 

Comentarii Facebook