Un grup infractional care facea evaziune fiscala, contrabanda si spalare de bani, prins de DIICOT-VIDEO

Membrii grupului colectau bani de provenienta ilicita de la chinezi si arabi, rezidenti in Romania, ii schimbau apoi in valuta, in mod ilegal cu ajutorul unor patroni de schimb valutar.

 

Sumele in valuta erau apoi predate unor curieri care paraseau teritoriul Romaniei, cu destinatia Siria sau Turcia, fiind ulterior transferate, la cererea persoanelor care comandau transferul, catre alte destinatii.

 

Grupul a fost constituit de un cetatean sirian, Yakhni Abdulkader. In 28 octombrie 2009, sotia acestuia a fost prinsa pe Aeroportul International Otopeni, cu 111.000 euro si 594.000 dolari asupra ei, bani pe care nu ii declarase la vama si voia sa ii duca in Turcia. 

 

Ieri, 28 ianuarie 2010, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat  16 percheziii in Municipiul Bucureti si in judetul  Ilfov. Au fost  ridicate sumele de 30.000 Euro, 120.000 USD, 162.000 lei si un autoturism marca Volkswagen. Procurorii spun ca au fost identificate mijloace de proba care dovedesc provenienta ilicita a sumelor de bani gasite asupra sotiei sirianului.

 

16 persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri.

 

Trei dintre ele au fost retinute de procurorii DIICOT pentru 24 de ore si aduse apoi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Comentarii Facebook