Un fals angajat SMURD semna acte în numele lui Raed Arafat. Vasile Coman a fost arestat

 

Un fals angajat SMURD a fost arestat după ce a semnat acte în numele lui Raed Arafat și a înșelat mai multe firme de echipamente medicale.

Bărbatul se numeşte V.C., are 29 de ani şi este din Bucureşti. El se recomanda ca fiind ”doctorul Koman”, reprezentantul Fundaţiei pentru SMURD şi un apropiat al lui Raed Arafat.

La domiciliul lui au fost găsite ştampile cu numele lui şi ale mai multor entităţi oficiale din România, ”ştampile ce au fost aplicate pe mai multe contracte de vânzare-cumpărare false”, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Coman mai avea acasă și o uniformă medicală, ecusoane, epoleţi, embleme şi vestimentaţie inscripţionată, precum şi 18.450 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica.

Astfel, C.V., de 29 de ani, din Bucureşti, este suspectat că, la începutul lunii februarie 2012, a contactat o societate comercială din Bucureşti şi după ce s-a recomandat ca fiind reprezentant al unei fundaţii cu activităţi în domeniul medical, a comandat mai multe echipamente specifice. Acesta a mai promis producătorului o comandă de câteva mii de exemplare identice. În momentul în care producătorul a solicitat achitarea comenzii onorate şi a unui avans pentru cea următoare, suspectul nu a mai putut fi contactat. În acest fel, a fost creat societăţii un prejudiciu de 4.000 de lei”, a precizat Poliţia Română.

Bărbatul a făcut o nouă comandă de uniforme, în valoare de 200.000 de euro, dar a fost somat să plătească un avans de 30 la sută din valoarea totală a contractului şi cei 4.000 de lei restanţi. Coman nu a mai răspuns la telefon după acea discuție.

La începutul lunii iunie 2012, bărbatul a folosit acte false pentru o tranzacție cu un spital important din Bucureşti. Furnizorul a luat legătura cu spitalul și a constatat că documentele erau false.

V.C. a mai vrut să cumpere paturi și valoare de 200.000 de euro, în numele Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În 18 ianuarie, Coman a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, susține Poliția Română.

Untitled1.jpg

Untitled1.jpg

Comentarii Facebook