Sambata 4 Aprilie

Un blogger român a fost trimis în judecată de procurori pentru articole defăimătoare. Ce informații publicaAdministratorul mai multor bloguri a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta fiind acuzat că ar fi publicat articole defăimătoare îndreptate în special împotriva unor judecători ce soluţionau dosare ale unor persoane publice .

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) l-au trimis în judecată pe Paul-Adrian Ballea pe care îl acuză de şapte fapte de instigare publică în formă continuată şi trei fapte de ultraj judiciar în formă continuată, potrivit news.ro

Astfel, procurorii susţin că, în cursul anului 2014, Ballea a postat pe mai multe bloguri texte scrise într-un limbaj extrem de ofensator, iar mesajele ar fi incitat la violenţă împotriva unor judecători.

Conform procurorilor, materialele lui Ballea veneau în contextul pronunţării de către magistraţi a unor hotărâri de condamnare pentru infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală a unor persoane publice din mediul politic şi sportiv din România.

Din probele pe care le-au strâns anchetatorii ar rezulta că bărbatul se documenta din diverse surse despre personalităţi din justiţie şi politică, precum şi din domeniul sportiv (în special fotbal), şi apoi folosea informaţiile pentru a publica texte pe diversele bloguri.

Anchetatorii susțin că blogurile pe care le-a creat Ballea au fost în scop de intimidare şi instigare, acţiunile sale fiind de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei.

Comentarii Facebook