Un băiat din România în topul celor mai influenți tineri din 2013


Un român de 19 ani, câștigător al marelui premiul de la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a fost inclus în topul celor mai influenți tineri din 2013, realizat de revista Time.

Ionuţ Budişteanu, originar din Râmnicu Vâlcea, a fost nominalizat pe locul al nouălea în acest top pentru creaţia care i-a adus locul întâi la competiţia Intel International Science and Engineering Fair, desfăşurată în Phoenix, SUA, în luna mai a acestui an: o maşină low-cost care nu are nevoie de şofer, informează Mediafax.

"Prototipul prezintă posibilitatea de a construi vehicule cu o modalitate autonomă de conducere, fiind nevoie pentru acest proces de doar 4.000 de dolari, spre deosebire de maşina care se conduce singură concepută de Google, cu un cost de 75.000 de dolari", explică redactorii TIME pe site-ul publicaţiei. "Budişteanu, elev în România, a folosit tehnologia inteligenţei artificiale şi o cameră montată pe maşină pentru a identifica benzi de circulaţie, curbe, automobile şi chiar oameni".

Topul cuprinde personalităţi tinere cunoscute pentru reuşitele lor în domenii precum literatura, ştiinţa, activism-ul, moda, sportul şi entertainment-ul.

In topul realizat de revista Time se mai regăsesc nume sonore precum, Malia Obama, fiica presedintelui american, Justin Bieber sau Kendall și Kylie Jenner, surorile mezine din familia Kardashian.

Comentarii Facebook