Ce sumă ar ASCUNDE Corneliu Vadim Tudor într-o bancă din Olanda

 

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este bănuit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că are conturi la bănci în străinătate.

 

ANI verifică o informaţie potrivit căreia Vadim Tudor ar avea 3,45 de milioane de euro la o bancă în Olanda, la banca ABN AMRO.

 

Potrivit declaraţiei sale de avere, fostul lider al PRM nu deţine niciun cont bancar, dar nici nu precizează unde îi este virată leafa de la Parlamentul European, de 6.250 de euro net.

 

E pentru prima dată când regret că nu e adevărat. Că dacă era, scăpam de problemele financiare pe care le am, plăteam pentru sedii. N-am nimica, domnule, vezi-ţi de treabă”, a declarat europarlamentarul, scrie evz.ro.

 

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Intergitate (ANI) au trimis, în iunie 2011, un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în care au depus probe privind posibila săvârşire de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii. Deşi au trecut mai bine de doi ani de atunci, procurorii ÎCCJ nu au reuşit, încă, să ia o decizie în acest dosar.

 

În aceeaşi perioadă, ANI a trimis o sesizare şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la faptul că europarlamentarul ar fi obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectulă de la SC Editura România Mare SRL, pe care nu le-ar fi declarat la Fisc, pentru a putea fi impozitate. Nici la această sesizare inspectorii ANI nu au primit o rezoluţie.

 

În dosarul trimis Parchetului de pe lângă ÎCCJ, inspectorii de integritate susţin că europarlamentarul nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile obţinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranţa SRL, societate la care era asociat. ANI l-a mai acuzat şi de faptul că, în perioada 2006 – 2010, nu a menţionat veniturile nete din drepturi de proprietate intelectuală obţinute de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi SC Clauet 99 SRL, in valoare totală de 36.298 de lei.

Comentarii Facebook