Un american a condamnat la închisoare după ce i-a trimis lui Barack Obama o scrisoare cu otravă



Un american a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după le-a trimis președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, unui judecător și unul senator scrisori cu ricină.

James Everett Dutschke, în vârstă de 41 de ani, instructor de arte marţiale, a pledat vinovat în ianuarie, pentru "producere", "deţinere ilegală" şi "trimiterea agentului biologic ricină" în scrisori de ameninţare, în special, adresate preşedintelui american, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Un judecător federal l-a condamnat pe bărbat la 25 de ani de închisoare, dar şi la cinci ani de libertate supravegheată.

Trei dintre scrisorile cu ricină au fost descoperite înainte de a fi expediate. Acestea erau destinate lui Obama, senatorului republican din Mississippi Roger Wicker şi unui judecător din acelaşi stat, Sadie Holland.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Substanța afectează persoanele care inhalează, înghit sau o ating, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor.

În cazul în care aceasta este ingerată, moartea victimei poate surveni în 36 - 72 de ore.

Comentarii Facebook