UE dă SUA un termen de şase luni pentru ridicarea vizelor pentru români

 

Comisia Europeană a solicitat SUA să ridice vizele pentru Polonia, România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia, susţine EurActiv, citând surse diplomatice.

 

Cetăţenii acestor ţări membre noi ale UE au încă nevoie de vize pentru a călători în ţări precum SUA, Canada şi Australia.

 

Potrivit EurActiv, Comisia a avertizat că problema trebuie rezolvată în decurs de şase luni, altfel diplomații acestor țări vor avea nevoie de viză pentru a veni în Europa.

 

Conform noului Regulament european care cere statelor UE sa ”reactioneze în comun” in privinta vizelor, din 20 ianuarie 2014, Comisia poate impune temporar vize pentru cetăţenii ţărilor care nu ridică vizele pentru statele europene, în decurs de şase luni.

 

EurActiv mai scrie că CE a avertizat în trecut că aceste reguli i-ar putea obliga pe diplomaţii americani să aplice pentru vize atunci când călătoresc în UE, dacă Washingtonul nu ridică vizele pentru unele ţări din spaţiul comunitar.

 

Noua legislaţie este o iniţiativă a PE, care a emis un raport în 2012, document care cuprinde şi o listă cu ţările terţe care menţin încă vizele pentru unele ţări UE.

Comentarii Facebook