Ucraina cere o DONAȚIE de 35 de miliarde de dolari

 

Ministrul interimar al Finanţelor din Ucraina, Iuri Kolobov, a anunțat că țara are nevoie urgentă de suma de 35 de miliarde de dolari și că solicită organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor.

 

Suma unui ajutor macroeconomic de care Ucraina are nevoie poate atinge 35 miliarde de dolari în perioada 2014-2015”, a anunţat Kolobov.

 

Le-am propus partenerilor noştri occidentali organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor”, a adăugat el, conform Mediafax.

 

Banii ar putea fi adunați în cadrul unei ”mari conferinţe internaţionale a donatorilor, împreună cu UE, Statele Unite, FMI şi alte organizaţii financiare internaţionale, cu scopul de obţine fonduri în vederea modernizării şi reformelor în ţară”, a mai spus Kolobov.

 

Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a atras atenția asupra faptului că țara e ”pe cale să alunece în prăpastie, este pe marginea prăpastiei intrării în încetare de plăţi”.

 

Fostul președinte, Viktor Ianukovici, este acuzat că a sărăcit țara, fiind acuzat și de genocidul din centrul Kievului, unde au murit 82 de persoane.

 

De sâmbătă, de când a fost demis de Parlament, Viktor Ianukovici este de negăsit.

Comentarii Facebook