Miercuri 24 Aprilie

Tunisia vrea sa atraga anual 100.000 de turisti din Romania! VEZI care este strategia


Oficialii Ministerului Turismului din Tunisia isi propun sa atraga anual 100.000 de turisti romani, iar in acest scop ar putea chiar sa tripleze bugetul de promovare.

"Turismul reprezinta 8% din PIB-ul tarii noastre si 400.000 de oameni muncesc in industria hoteliera, in timp ce alti 1.5 milioane traiesc din turism. Avem 850 de hoteluri, 220.000 de locuri de cazare si in 2010 am avut un varf de 7,5 milioane de turisti. 70% dintre turisti vin din Europa de Est si Europa Occidentala: francezi 1,4 milioane, 500.000 sunt germani, 400 de mii sunt englezi, 300 de mii sunt italieni.

Turistii din Europa Centrala reprezinta viitorul pentru noi, pentru ca sunt piete in curs de dezvoltare: Rusia, Polonia, Romania si Cehia sunt cateva dintre tarile pe care le targetam.

In 2009, 30.000 de turisti romani au vizitat Tunisia, dar cifrele au scazut dramatic din cauza problemelor politice si a Revolutiei din ianuarie 2011. Stim ca sunt circa 700.000 de romani care ies anual din tara si care isi petrec sejururi in strainatate. Scopul nostru este sa atragem 100.000 de turisti din Romania, care sa vina si sa isi petreaca anual o vacanta in Tunisia", a explicat Farid Fetui, director de promovare in cadrul Oficiul National de Turism din Tunisia.

El a explicat ca, dupa Revolutia din 2011, bugetul alocat turismului a fost dublat pentru a contracara scaderea numarului de turisti. "Pentru acest proiect am rezervat un buget. Imediat dupa Revolutie am luat mai multe masuri: dublarea bugetului turismului, iar banii vor fi folositi pentru campanii media pe marile piete, inclusiv Romania. 100.000 de turisti din tara dvs este obiectivul nostru, dar trebuie sa folosim toate mijloacele pentru ca in 3 ani sa atingem acest obiectiv. Daca in 2012 vom vedea ca turistii incep sa vin, vom investi si mai multi in campaniile de promovare pe plan extern", a mai spus Farid Fetui.

Tunisia are o suprafata de 174.000 de km patrati, dar interesant este ca are 8 zone turistice de vizitat, iar turistul poate ajunge din Sahara pana la zonele balneare de pe litoral in cateva ore.

"La noi vremea este temperata, avem 6 luni de vreme frumoasa si avem un litoral cu nisipul cel mai fin din toata zona Mediteranei. De asemenea, ne mandrim cu centrele de talasoterapie (n.red. aplicarea in scopuri terapeutice a proprietatilor apei marii, soarelui, namolului si a algelor marine tamaduitoare). Avem o civilizatie de 3.000 de ani si necazul nostru este ca multi turisti vin numai pentru mare, dar avem si locuri istorice care pot fi vizitate", a mai explicat Farid Fetui.

Turismul a suferit o lovitura in urma revolutiei din ianuarie 2011, astfel ca anul trecut putini straini au mai vizitat Tunisia.

 

Articol de Delia Carbune si Horea Soica

Comentarii Facebook