Duminica 27 Noiembrie

Traian Basescu: "Romania nu e in situatia Greciei"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania nu este in situatia Greciei, dar ca nu este nici intr-o "situatie roz". El a spus ca nu este momentul ca Guvernul Boc sa demisioneze.


"Romania nu este in situatia Greciei. Romania poate ajunge, dar in niciun caz nu suntem in situatia Greciei", a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa. El a spus ca tara noastra are toate instrumentele sa evite o astfel de situatie, precizand ca nu suntem intr-o "situatie roz".

 

Seful statului a apus ca nu este momentul ca Guvernul Boc sa isi dea demisia. Ultimul lucru de care nevoie acum Romania este o criza politica, a spus presedintele.Acesta a precizat ca premierul Emil Boc nu i-a spus ca ar intentiona sa demisioneze.

 

Traian Basescu a explicat ca reducerea cu 15% a pensiilor este necesara, pentru ca Romania nu are bani pentru plata acestora. Romaniei ii lipsesc 500 de milioane de eruo pentru plata pensiilor la timp. El sustine ca reducerea salariilor cu 25% in sectorul bugetar trebuie completata cu reducerea numarului angajtilor de la stat. Basescu a spus ca 25% din angajatii Amdinistratiei Prezidentiale vor pleca acasa pentru reducerea cheltuielilor.

 

Presedintele a spus ca reducerea alocatiei pentru cresterea copilului trebuie privita foarte atent. "Sper sa fie minim afectata", a spus seful statului.

 

"Cea mai buna optiune a fost aceea pe care noi am luat-o. Pentru a adopta solutia au fost consultari temeinice, cu proiectii pentru 2012 - 2013, cu Guvernul si Banca Nationala", a declarat Basescu.

Comentarii Facebook