Topul remediilor alimentare pentru cele mai comune afecțiuni


Când te simți rău nu este neapărat nevoie să apelezi la medicamente, poți găsi un remediu rapid și natural direct în frigider sau depozitat în cămară.

Iată care sunt cele mai bune remedii alimentare:

1. Insomnie: Ovazul

Daca ai probleme cu somnul trebuie sa stii ca un castron de terci de ovaz inainte de culcare poate face minuni. Ovazul este o sursa extraordinara de melatonina, care te ajuta sa dormi mai bine prin abilitatea sa te de regla ceasul biologic intern. Pe deasupra, ovazul contine si triptofan, care ajuta creierul sa produca si mai multa melatonina ca si serotonina.

2. Durere: Uleiul de peste

Pe cat de bun este pentru creier si pentru sanatatea ochilor, uleiul de peste poate actiona si ca analgezic natural datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Studiile au aratat ca un consum regulat de ulei de peste poate ajuta la reducerea durerii in cazul bolilor inflamatorii precum artritele, iar alte studii au indicat ca acest produs poate ajuta la calmarea durerilor de spate si de gat. In plus, in cazul femeilor, uleiul de peste, poate ajuta la reducerea durerilor si a crampelor menstruale.

3. Alergie: Capere

Caperele sunt remedii excelente cand este vorba despre alergii. Aceste alimente sunt bogate in flavonoide si quercitina (care, de asemenea, se gasesesc in mere, ceapa rosie si ceai) si care au proprietati antihistaminice si anti-inflamatorii. Quercitina este si un remediu antialergic puternic.


Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook