Topul alimentelor ”nesănătoase” care îți protejează dinții



Nu toate alimentele pe care le consumăm au efecte negative asupra sănătății noastre. Studiile au arătat că unele alimente care în mod normal le considerăm nesănătoase pot aduce beneficii sănătății.

Iată ce alimente considerate nesănătoase au efecte benefice asupra dinților.r.

1. Friptura

Potrivit specialiştilor de la American Dental Association, fosforul din friptură protejează smalţul dintelui. „În plus, carnea roşie presupune mestecatul constant, ceea ce ajută la menţinerea gingiilor puternice şi sănătoase”, a declarat Irwin Smigel. Această constatare este susţinut şi de un studiu realizat în Germania anul acesta şi care indica că cu cât mestecăm mai mult, cu atât vom avea dinţi mai curaţi să mai rezistenţi.

2. Ciocolata

În ciuda a ceea ce sunteţi tentaţi să credeţi, ciocolata neagră are efect de albire a dinţilor. Taninul (un antioxidant ce se găseşte în cacao), împiedică bacteriile să se lipească de dinţi şi neutralizează microorganismele care cauzează respiraţia urât mirositoare.

În acelaşi timp, ciocolata amăruie conţine şi compusul chimic numit teobromină, care poate întări smalţul dinţilor, dându-le o rezistenţă mai mare. Aşadar, pentru a beneficia de aceste proprietăţi ale ciocolatei, căutaţi să mâncaţi batoanele care au cel puţin 70% cacao.

3. Brânza

Brânza ne poate ajuta dinţii mai mult decât am crede. Pe lângă faptul că ea conţine calciul necesar pentru sănătatea dinţilor, brânza mai are şi un alt rol important de protejare.

Într-un studiu realizat pe 68 de indivizi, care nu s-au spălat pe dinţi timp de 48 de ore, s-a constatat o porţie de brânză are rolul de a creşte pH-ul din gură la un nivel aproape perfect, similar cu cel atins în urma spălării dinţilor.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook