Topul alimentelor care combat grăsimea


Unele dintre cele mai comune alimente sau condimente ne pot ajuta sa combatem grasimile si sa dam jos cateva kilograme. Iata care sunt acestea:

Iaurtul grecesc

Ceea ce diferentiaza iaurtul grecesc de cel clasic este continutul de proteine. Iaurtul grecesc este ideal pentru slabit pentru ca este de doua ori mai bogat in proteine decat cel clasic. „Proteinele au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate”, explica nutritionistul Leslie Boncie, care precizeaza ca tocmai aceasta caracteristica ne ajuta sa ne simtim satui mai mult timp.

Quinoa

Quinoa este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar al celor care vrea sa slabeasca. Aproximativ 100 de grame de quinoa are 8 grame de proteine si 5 de fibre, cereala putind fi preparata exact ca orezul. Pe langa aceasta, quinoa este bongata in fier, zinc, seleniu si vitamina E. Poate fi folosita in locul orezului in preparate precum quinoa cu ciuperci, cu legume sau cu pui.

Scortisoara

Numeroase studii au aratat ca scortisoara are un efect puternic de stabilizare a nivelului glicemic din sange, motiv pentru care este recomandata diabeticilor care vor sa-si tine greutatea sub control. Nivelul glicemic cat mai apropiat de normal face ca senzatia de foame sa apara doar atunci cand cere organismul, nu in stari hipoglicemice. Totodata, scortisoara ofera un gust exceptional cafelei sau altor preparate pe baza de cafea.

Ardeiul iute

Ardeii iuti contin capsaicina, o substanta naturala care taie pofta de mancare si accelereaza arderile metabolice. Sunt ideali pentru persoanele care vor sa slabeasca, atata timp cat acestea nu sufera de probleme stomacale, precum gastrita sau ulcer.

Ceaiul verde

Ceaiul verde ajuta mai ales la eliminarea grasimilor din zona abdomenului, inclusiv a tesutului adipos care imbraca si preseaza organele interne. Ceaiul verde contine catechine, substante care influenteaza ritmul metabolic si in accelereaza, mai ales daca ceaiul este baut cald.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook