Top 5 alimente recomandate de Dr. Oz


Există multe alimente sănătoase și cu proprietăți miraculoase, însă celebrul nutriționist Dr. Oz are câteva alimente preferate, pe care le introduce în toate dietele și meniurile recomandate în emisiunile sale.

1. Turmericul

Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).

Dr. Oz recomandă folosirea pulberei de turmeric în salate, tocăniţe, pateuri vegetale sau orice alte preparate pe care le consumi.


2. Uleiul de cocos

Toate beneficiile interne şi externe ale uleiului de cocos se datorează unor componente extrem de utile pentru sănătatea organismului: acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, antioxidanţii, vitaminele şi mineralele. De asemenea, uleiul de cocos te ajută în curele de slăbire, favorizând digestia şi împiedicând depunerile de grăsime. În 13 grame de ulei de cocos găsim 119 calorii, o valoare identică cu cea regăsită şi în uleiul de măsline, explică Dr. Oz.

Printre alte beneficii ale uleiului de cocos se numără şi proprietatea de a reduce colesterolul rău, de a controla nivelul de zahăr din sânge, de a îmbunătăţi funcţiile tiroidei şi de a ajuta la digestie. Dr. Oz recomandă să-l foloseşti în cantităţi de aproximativ 1-2 linguri pe zi.


3. Sucul de sfeclă roşie

Atunci când sucul de sfeclă roşie este ingerat îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, lărgeşte arterele şi permite sângelui să circule mai bine, explică celebrul Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show. De asemenea, conţine o cantitate ridicată de fier şi este recomandată persoanelor care suferă de anemie. Un alt efect benefic al sucului de sfeclă roşie este acela de a reduce tensiunea arterială.


Citește mai departe pe eva.ro

Comentarii Facebook