Top 5 alimente benefice împotriva porilor dilatați


Există o strânsă legătură între punctele negre inestetice și porii dilatați, care pot duce ușor la apariția coșurilor, dar acum nu trebuie șă îți mai faci griji din această cauză pentru că această problemă poate fi ușor combătută cu ajutorul fructelor și legumelor cu efect astringent.

Iată care sunt cele mai eficiente fructe și legume cu efect astringent:

Castravetii

Daca te confruncti cu puncte negre si pori dilatati, poti folosi fantasticii castraveti pentru a-ti trata problemele tenului. Castravetii au calitati astringente, dar in acelasi timp hidrateaza pielea in profunzime.

Saptamanal sau chiar de 2 ori pe saptamana, iti poti face o masca delicioasa din jumatate de castravete razuit, cateva boabe de struguri pisati cu furculita, o lingurita de miere si cateva picaturi de suc de lamaie. Masca se aplica pe tenul curatat si eventual exfoliat si se clateste dupa 15 minute.

Lamaile

Lamaile au un efect astringent senzational, de aceea vei observa ca toate mastile pentru ten gras contin acest ingredient acru. Fa-ti saptamanal o masca din suc de lamaie si miere. Cat timp este aplicata pe fata, masca purifica in profunzime epiderma, curata impuritatile care astupa porii si reduce porii dilatati.

Grapefruitul si patrunjelul

Grapefruitul si patrunjelul se completeaza perfect cand vine vorba despre combaterea porilor dilatati, deoarece au efect astringent. Desigur, poti folosi aceste ingrediente si separat, insa impreuna efectul lor este mult mai puternic. Fa-ti o masca din sucul de la jumatate de grapefruit, 3 linguri faina de ovaz, o lingura ulei de masline si 2 linguri patrunjel tocat marunt.

Citește mai departe pe Ele.ro

Comentarii Facebook