Top 10 trucuri folosite de magazine să te facă să cumperi mai mult

De multe ori se întâmplă să pleci cu o listă bine definită de cumpărături pe care trebuie să le achiziționezi, dar când ajungi la casă te trezești cu mult mai multe produse în coș. Motivul este simplu, multe hipermarketuri folosesc anumite trucuri pentru a te îndemna să cheltuiești mai mulți bani.

Iată care sunt cele mai frecvente trucuri folosite de marile magazine:


1. Coşurile de cumpărături au fost mărite, încă din 1983, pentru a putea să încapă cât mai multe produse.

2. Raioanele frumos mirositoare, precum cel de patiserie sau de flori, sunt puse, de regulă, la intrarea în magazin, pentru a impresiona plăcut clientul încă de la început. Astfel, coşul fiind gol, cumpărătorii sunt mult mai tentaţi să cumpere.

3. Produsele de bază, ca lactatele, sunt aşezate în spatele magazinului, deci trebuie să mergeţi printre rafturi pentru a ajunge la locul dorit. De cele mai multe ori, cumpărătorul este tentat să mai adauge câte ceva în coş.

4. Raioanele sunt aşezate în linie dreaptă, cumpărătorul fiind nevoit să parcurgă tot raionul pentru a schimba rândul.

5. Produsele cheie sunt poziţionate pe partea dreaptă a raionului, deoarece s-a speculat că europenii conduc pe partea dreaptă a drumului şi se crede că acesta este obiceiul lor şi la cumpărături.

6. Produsele pe care magazinul doreşte să le cumperi sunt poziţionate la nivelul ochilor, cele mai ieftine, pe rândul de jos, cele scumpe pe rândul de sus, iar cele cu un brand puternic, la mijloc.

Citește mai departe pe Capital.ro

Comentarii Facebook