Duminica 4 Decembrie

Top 10 surse neștiute ale alergiilor din casa ta


Multe persoane au probleme cu alergiile, iar cauzele pot fi extrem de variate, însă majoritatea se pot găsi în locuințele personale, în cele mai neașteptate locuri. Factori precum , mucegaiul, părul de animale sau praful pot cauza alergii destul de grave.

Iată care sunt cele mai des întâlnite surse ale alergiilor din locuinșele oamenilor:

Plantele in ghiveci

Fii foarte atent cu plantele de apartament. Mucegaiul poate aparea in ghiveci si se poate raspandi pe podea. Pentru a impiedica asta, indeparteaza frunzele moarte, foloseste farfurioare pentru ghivecele de flori si evita sa torni prea multa apa.

Animalele de companie

Alergiile la animale sunt ceva comun, insa nu parul este mereu cauza principala. Adevarata problema o reprezinta proteinele care se gasesc in saliva animalului, in urina si scuamele care zboara si se asaza pe covoare, mobila si pat. Parul poate fi motivul alergiei daca a colectat scuame si alti factori alergogeni precum praful si polenul.

Covoare si carpete

Covoarele si carpetele din casa pot avea roluri pe care tu nu le-ai luat in calcul. Pe masura ce acumuleaza praf devin medii pentru dezoltarea acarienilor, iar acestia sunt factori alergogeni recunoscuti. Pentru a scapa de aceasta problema poti folosi un aspirator cu filtru HEPA. Sau inlocuieste covorul respectiv. Mentine umiditatea sub 55% in casa si aeriseste des.

Mobila tapitata

Mobila tapitata este un mediu propice pentru refugierea acarienilor. Aspira tapiteria in mod regulat. Husele din piele si vinilin au sanse mai mici de a dezvolta alergeni.

Patul

Petreci 8 ore pe zi dormind. Asta inseamna o multime de piele moarta pe asternuturi care atrage acarienii. Principala modalitate de a scapa de ei este achizitionarea de saltele, pilote si perne speciale antialergice. De asemenea, spala asternuturile la temperaturi inalte, in fiecare saptamana. Evita pernele si paturile care nu pot fi spalate.


Citește mai multe pe Sfatulparinților.ro

Comentarii Facebook