Gândurile multe îți pot cauza insomnie. Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit oamenilor de știință, deficitul de atenție nu cauzează foarte multe probleme ziua, însă persoanele care au prea multe gânduri în timpul njopții tind să sufere de insomnie.

Scanările creierilor a mai multor persoane care sufereau de insomnie au indicat că aceşti indivizi nu îşi pot deconecta regiunile cerebrale asociate cu gândirea rătăcitoare nici măcar atunci când primesc sarcini complexe asupra cărora ar trebui să se concentreze, informează Descoperă.ro.

Fenomenul cauzează greutăți acestor oameni chiar și când efectuează sarcinile de zi cu zi, iar experții sunt de părere că acest lucru ar putea explica și de ce unele persoane au insomnii.

Cercetătorii susțin că descopăerirea legăturii dintre activitatea cerebrală din timpul zilei și din timpul nopții poate duce la dezvoltarea unor tratamente eficiente împotriva insomniei.

Insomnia primară cauzează perturbări ale somnului, fără ca pacientul să sufere de o cauza clară, cum ar fi durerea cronică, depresia sau abuzul de substanțe.

Persoanele care se bucură de un somn odihnitor sunt capabili să activeze și să dezactiveze selectiv anumite regiuni ale creierului atunci când efectuează sarcini complexe, în timp ce persoanelor care suferă de insomnie primară le este greu să blocheze gândurile care le apar în timpul nopții.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook