Miercuri 17 Aprilie

Top 10 cele mai stresante locuri de muncă


Aproape 73% dintre angajaţi au cle puţin un factor de stres la locul de muncă, se arată într-un sondaj.

Portalul CareerCast a realizat un top al celor mai stresante locuri de muncă, iar dintre acestea, cea mai solicitantă este meseria de militar. Între ele mai figurează pompierii, jurnaliştii şi şoferii de taxi.

Harris Interactive a realizat un sondaj recent pentru Everest College, prin care a arătat că aproape 73% dintre angajaţi au cel puţin un factor de stres la locul de muncă, potrivit Mediafax.

Pericolul fizic, direct sau indirect, răspunderea pentru alte vieţi omeneşti, expunerea publică sau riscul şomajului s-au aflat printre cele 11 cruterii folosite pentru realizarea topului, de către CareerCast.

Totuşi, cei care lucrează în cele mai stresante locuri de muncă nu îşi urăsc în mod necesar meseria, ci dimpotrivă, unii sunt dependenţi de adrenalină.

"Ceea ce este un stres pentru un individ, pentru altul este doar locul de muncă. Unii sunt dependenţi de adrenalină. Unui pompier ar putea să îi facă plăcere să intre într-o clădire în flăcări să salveze pe cineva", a declarat Tony Lee, editor al CareerCast.com.

El a arătat că nu este surprinzător că militarii sunt pe primul loc în clasament, având în vedere că se află în linia întâi.

"Fie că se află pe câmpul de luptă sau ajută după uraganul Sandy, militarii sunt mereu în pericol", a spus Lee.

Topul este continuat de pompieri şi piloţii de avioane comerciale, care răspund de viaţa pasagerilor şi trebuie să suporte vremea nefavorabilă, întârzierile şi distanţa de casă.

Din cauza expunerii publice şi a răspunderii pentru imaginea produselor şi serviciilor promovate, slujba de director de PR este cea care urmează în top, urmată de cea de director general.

Meserii stresante mai sunt cele de fotoreporter şi reporter, din cauza expunerii permanente la pericole, fie în război, cutremur sau uragane, dar şi a termenelor limită şi a concurenţei.

Topul este încheiat de şoferii de taxi, din cauza mortalităţii mari provocată de actelele criminale, şi poliţişti, care nu îşi pun doar viaţa în pericol, ci răspund şi de viaţa altora.








Comentarii Facebook