Incinerarea lui Sergiu Nicolaescu supravegheată de preoţi sub acoperire


Incinerarea lui Sergiu Nicolaescu a dat naştere unor controverse fără precedent. Preoţi sub acoperire au supravegheat înmormântarea.

Biserica Ortodoxă Română şi-a trimis emisarii la crematoriu pentru a se asigura că nu se va ţine nici o slujbă, după ce oamenii de rând au protestat arătându-şi nemulţumirea faţă de decizia de a-l incinera pe regizor.

Obişnuţi ca fiecare incinerare să fie precedată de o mică slujbă ţinută de un preot fară parohie, de fapt câteva cuvinte rostite în afara canoanelor bisericeşti, lucrătorii de la crematoriu au constatat uimiţi că preotul lor nu a venit la incinerarea maestrului.

"Nu incinerăm niciodată pe cineva fără ca preotul nostru să nu spună câteva cuvinte. Acum (n.r. - sâmbătă) nu s-a mai ţinut acea slujbă, cum îi zicem noi. Asta pentru că preoţi sub acoperire, în haine civile, au supravegheat incinerarea lui Nicolaescu pentru a se asigura că sunt respectate interdicţiile ortodoxe de a se ţine vreo slujbă înainte de incinerare", au dezvăluit angajaţi ai crematoriului, potrivit libertatea.ro.

De cealaltă parte, BOR susţine că la incinerarea regizorului nu a fost trimis, oficial, nici un reprezentant al Bisericii.

Comentarii Facebook