Testul ADN care iti spune cat mai ai de trait costa 500 de euro


Un test care iti spune cat mai ai de trait va fi disponibil pana la sfarsitul anului in Marea Britanie. Testul masoara lungimea telomerilor din cromozomi si iti indica adevarata varsta biologica.

Specialistii sustin ca in urmatorii 10 ani acest test va fi disponibil in intreaga lume, dar nu pot fi masurate consecintele pe linie psihologica pentru popularizarea acestuia.

"Stim ca persoanele cu telomeri mai scurti au si o speranta de viata mai scurta. Ceea ce nu stim este daca telomerii mai lungi iti dau o speranta de viata mai mare. Acest lucru nu e cunoscut la oameni inca", a spus dr. Maria Blasco, inventatoarea testului, de la Centru National Spaniol de Cercetare a Cancerului, citat de realitatea.net.

Potrivit independent.co.uk, dr. Carol Greider de la Scoala Medicala de la Harvard, nu e de acord cu popularizarea acestei inventii. "Daca cred ca e util ca o mana de companii sa ofere acest serviciu de a-ti spune cat esti de batran cu adevarat? Nu", a spus dr. Carol Greider.

Alti specialisti sunt de parere ca testul va fi util pentru ca astfel oamenii vor sti cat mai au de trait si isi vor gestiona banii si viata in functie de acest lucru. Cei care stiu ca mai au de trait 40 de ani vor avea mai multa grija de sanatate.

Firmele de asigurari vor fi cele mai interesate de acest test, pe care il vor impune celor care vor sa-si incheie asigurari de viata.

Comentarii Facebook