Tehnici de fertilizare în vitro care dau cu 10 ani înapoi ceasul fertilităţii


În Colorado, o echipă de medici americani, a dezvoltat un nou proces de fertilizare în vitro. Prin această noua metodă, o femeie de până în 45 de ani are aceaşi şansă de a rămâne însărcinată ca o femeie de 32 de ani.

Prin acest tratament, unei femei de 42 de ani îi cresc şansele de a rămâne însarcinată de la 13% la 60%. Sunt selectaţi doar acei embrioni care au cele mai bune şanse de a se tranforma în fetuşi sănatoşi. Tot asfel se micşorează şi riscul pierderii sarcinii.

Pentru a permite organelor reproductive ale pancientelor să-şi revină, embrionii sunt îngheţaţi timp de cel puţin o lună după fertilizare. Medicii susţin că, dacă embrionul este plasat prea devrme în uter, medicamentele puternice luate pentru a stimula fertilitatea, pot afecta embrionul.


"Ceea ce am reuşit să demonstrăm este că, o femeie cu vârsta între 38 şi 42 de ani, dacă dispune de un blastocist cu un număr normal de cromozomi, şansele ei de implantare sunt independente de vârstă. Astfel, ea are aceleaşi şanse de implantare - de 60% - ca şi o femeie care are 32 de ani", susţine Dr. Mandy Katz-Jaffe, de la Centrul de medicină Reproductivă din Colorado.

Procedeul îngheţării embrionului, cunoscut drept crioprezervare, mareşte şansele de a naşte copii sănatoşi.

"Greutatea la naştere a copiilor concepuţi în acest mod este aceaşi cu cea a copiilor concepuţi pe cale naturală, în timp ce embrionii produşi prin fertilizare in vitro care sunt transferaţi imediat, fără a fi crioprezervaţi, au tendinţa de a avea o o greutate mai mică la naştere", precizează Dr Dagan Wells, profesor la Oxford, care a participat la dezvolatarea tehnicii.


Sursa: Daily Mail

Comentarii Facebook